Con figos de Turquía,
bacalau de Noruega
e fariña de Ucraína
fixen de miña cociña
un sitio internacional.
Todos temos algo bó
que partillar cos demais.
Aquí deixo a empanada,
cunha estrela decorada.
Un símbolo pola PAZ.
Dezanove de marzo, día de San Xosé. Antes, celebrabamos esta festividade, como Día do Pai tamén, andado o tempo. Eu so celebro estar viva, estar ben e gustaríame que todo o mundo estivera ben.
A empanada nona fixen por ser un día "especial". Nin seguera me decatara diso. Fíxena porque quería usar uns figos pasos que mercara polo nadal e, antes de que se puxeran duros, pensei en substituir as uvas pasas polos figos nunha empanada de bacalau.
De todos os xeitos, eu son algo dada a experimentar e romper tendencias, ata na cociña. Venme de miña nai. Ela non facía os vestidos ollando os "figuríns", se non que creaba os seus propios modelos. O mesmo aplicaba á cociña. Decoraba as doces sempre de diferente maneira e gustáballe moito a presentación dos pratos. Por aquilo de que se come cos ollos.
Eu fun deixando caer, distraidamente esta aprendizaxe e velaquí cómo xorde andando os anos.
Empezarei por comer as patas da estrela, non vaia a ser que a combinación figos-bacalau non faga bo maridaxe. Acompañada dunha cervexa artesán, xa me estou vendo "celebrar". Mágoa que a convidada me fallara! Outra vez será!
Olá Beatriz,
ResponderEliminarUma ótima sugestão para o almoço. E eu que adoro bacalhau!
Excelente partilha aqui nos deixas.
Votos de um excelente fim de semana, com muita saúde!
Beijinhos.
Mário Margaride
http://poesiaaquiesta.blogspot.com
Pois seguro que estará boísima, eu con uvas pasas teño probado, con figos nunca escoitara mais, a idea e bo facer teu paréceme moi ben, eu tamén son de probar diferentes cousas, discurrir por min mesma, que non todo sexa por costumes e tópicos.
ResponderEliminarReferente aos distintos sitios dos condimentos: así deberíamos facer sempre en todo, como ben fixeche coa empanada, que as diferencias sexan para unir e facer máis fortes, cultos e coñecedores dos diversos distintos e, nunca para loitar e desunir, sempre paz e armonía.
Grazas, Bea. Pola túa aportación, experiencias e sabedoría.
Moi bo día de vida, en iso tamén nos parecemos, eu o que sempre celebro é estar viva!!!
Que interesante en realidad el higo me gusta fresco
ResponderEliminarno seco por la cantidad de semillas que tiene
Me gustan tus recetas son unicas chica linda abrazo
Hola Beatriz, que linda entrada esta que nos dejas con la onomástica de San José y la reseña internacional de esa empanada ecléctica, cuyo fin primordial es poner de manifiesto que los seres humanos, somos del mundo y no podemos poner barreras a los demás o romper su identidad, antes bien nos hemos de amoldar y solidariamente dar de nuestro acervo, lo mejor, para en base a ello integrar…y todo nos conduzca a la PAZ.
ResponderEliminarUn abrazo
um feliz domingo bjs saude
ResponderEliminarAs Lerias teñen sabor, saben a moitas cousas, a montaña e liberdade, a empanada tamén
ResponderEliminarSi falló el invitado, pues a más que tocaríais. Tiene una pinta estupenda.
ResponderEliminarUn abrazo
He leído tus dos últimas entradas y te felicito.
ResponderEliminarHasta el punto de que si te falla el invitado no dejes de avisarme. Bacalao, higos, mmm... ¡Qué bien suenan esas palabras!
Ola Bea!
ResponderEliminarQue pintaza ten. A combinación doce/salgada de figos e bacalau parece que casa ben. Ti xa darías conta dela, así que xa contarás.
A creatividade e a improvisación está moi ben para aplicar a tódolos ámbitos da vida. Eu tamén o facía na cociña (agora menos) e fáigoo na repostería.
Un bico,
Iria
Me chama pra esse bacalhau, vai!
ResponderEliminarSaudades da amiga. Beijos e beijos,
muitos.
Olá, Beatriz,
ResponderEliminarPassando por aqui, petiscando este delicioso bacalhau, rsss, e desejar uma excelente semana!
Beijinhos.
Mário Margaride
http://poesiaaquiesta.blogspot.com
Gosto muito de figos e de bacalhau, Bea! Quem me dera estar perto o suficiente para ser convidado! Que ficou bonito, ficou! ;) Meu abraço, boa semana.
ResponderEliminarHice la receta siguiendo los pasos Me salió rica...Mi pregunta: ¿que pasa para la próxima, si cambios los higos por duraznos?
ResponderEliminarMe provoca ese pastel al horno, estimada Beatriz, debe de estar riquísimo. Muy bonito el poema también. Me gustó. Recibe mi abrazo afectuoso.
ResponderEliminarOlá, Beatriz, eu adoro doce e salgado juntos, da próxima vez que fizer bacalhau, colocarei figos e lembrarei de você!
ResponderEliminarMaravilhosa receita!
Beijinho, uma boa semana.
Nunca había comido una empanada tan poética e interesante, pero en las cocinas donde se respira arte, suelen darnos estas agradables y ricas sorpresas.
ResponderEliminarY digo ricas pues, si a mí me gusta el bacalao y también los higos ¿Por qué no gustarme los higos con bacalao arropados en una rica masa?
Aunque es muy tarde y debería estar dormida, aprovecho para enviarte un fuerte abrazo.
He visto la empanada de mi tierra y no he podido remediar la tentación de comentarte.
Más cariños.
Kasioles