www.leriasdebea.blogspot.com

Translate

sábado, 26 de febreiro de 2022

PETISCOS FEBREIRIÑOS

 


Bo día, con humor!

A mellor maneira

de non sentir dor...

O pasado volve,

o presente fuxe,

o futuro, un ruxe ruxe.

Máscara xa temos,

poñamos sombreiro,

óculos escuros,

e pés ó carreiro.

TREAT OR TRICK?

_ Trato ou truco ?,

espeta o Fuco.

_ TRICK!

respóstalle Put(o)in


(to be continued)




As Lagas, prado costo,

coa faciana á Valfrío,

carballeira senlleira,

tiña un segredo agochado

do que poucos sabiamos.

a fonte Peideira, de boa auga.

Eu ía cos veciños,

Xosé María e Pilar

da casa de Brañas.

Levábanme no carro.

Xosé María, chamando,

Pilar, afalando e eu

atrás, cantando.



Xa van seis treitos andados,

todos ben aproveitados...

Hoxe comezo outro treito...

fareino co pé dereito.

Con versos e con soliño,

quero andar este camiño.

Ninguén me quita o bailado,

o que veña hai que soñalo

e con polvoróns, celebralo!

Así que pra todos vos,

aquí deixo os polvoróns

agardando que estén bos.


Aquí deixo o video da receita dos polvoróns que eu seguín para facer os meus, con outro "corte" pero igual de bos! (risos)



12 comentarios:

  1. Que enriquecedoras son as túas notas
    a pé de camiño.
    E, que lindiña familia.
    A disfrutar estes momentos, apertas, Bea!!!

    ResponderEliminar
  2. Belas palavras aqui nos deixaste, Beatriz.
    Como é bom estarmos rodeados de quem gostamos, e saborear tão belo petisco...

    Excelente este vídeo que ensina a confecção deste pitéu!

    Votos de um feliz fim de semana, com muita saúde.
    Beijinhos!

    Mário Margaride

    http://poesiaaquiesta.blogspot.com

    ResponderEliminar
  3. Bea, interesante mistura de paisaxe, versos e gastronomía. Sen perder o tempo, xa que o presente fuxe

    ResponderEliminar
  4. O tempo foge!!!
    E o que nos reservará o dia de amanhã!
    Tanta surpresa tristonha!!!!!!
    Um beijinho recheado de fé e esperança!
    💘💙💘 Megy Maia

    ResponderEliminar
  5. Um belíssimo post a que não faltou a receita dos bolinhos que parecem deliciosos.
    Abraço, saúde e bom domingo

    ResponderEliminar
  6. Deliciosos albóndigas. maldito putin
    .
    Saludos poéticos… Feliz domingo
    .
    Pensamientos poéticos y ensoñaciones
    .

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Vale, lo ratifico: polvorones en lugar de albóndigas.
      .
      Saludos cordiales
      .

      Eliminar
  7. Bea,
    Uma delicia de publicação.
    Lindas imagens e muito
    cuidado com a preparação
    das delícias.
    E a imagem com os
    pequenos é maravilhosa.
    Feliz. domingo Bea.
    Bjins querida❤️
    ...
    Catiaho Alc.

    ResponderEliminar
  8. Obrigada, minha querida pela visita ao meu cantinho!
    Beijinhos nos seu coração!
    😊💙😊 Megy Maia

    ResponderEliminar
  9. Nos bolos alinho.
    No Carnaval nunca alinhei.
    Boa semana

    ResponderEliminar
  10. Amei tudo amiga, e boa receita, amei rudo.

    Desejo uma feliz semana.

    Beijinhos e meu carinho

    ResponderEliminar
  11. ¡Qué ricos alfajores parecen esos, Beatriz! Yo adoro los alfajores rellenos de manjar blanco. Mi nieta de 12 años los sabe hacer y a veces los vende entre el vecindario. Gracias por compartir esta receta. Un abrazo.

    ResponderEliminar

Grazas por comentar, por empatizar e por vir en son de paz.