www.leriasdebea.blogspot.com

Translate

luns, 21 de xuño de 2021

MARMELADA DE FROITAS VERMELLAS


 Hoxe entra o verán pero deberónse equivocar os ceos porque aquí o que chegóu foi mais inverno con todo o o que iso significa. Xente, animais, plantas... voltamos ao cubil.

Como non se podía sair, por mor da incesante chuvia, e logo de ter argallado no computador, feito a miña xinasia suave co tuturial de youtube, pensei que sería bo poñerse coa marmelada de froitas vermellas que recollín na horta, antes de que se pasen.

Mesturei amorodos, arandos e grosellas e púxenme mans á obra, pois é un traballo de pacencia e de saber esperar. Case leva un día enteiro !

Mentras se agarda, pódense facer outras cousas: ler un bo libro, como iste de José Luis Sampedro "La sonrisa etrusca", Mais me gustaría lelo en italiano, xa que é a historia dun vello campesiño calabrés, que pasa unha temporada no apartamento dos fillos en Milán, onde coñece ao seu netiño de poucos meses.


A marmelada, para que calle ben, hai que deixala enfriar e se non ten a textura desexada, voltar a poñela ao lume ata que vaia espesando. É un truco que me dixeron e parece que funciona. Como sempre lle poño menos azucre do indicado, tarda moito en coller firmeza pero, ao final, acaba por callar.

O libro tira de min. Un avó do rural italiano, que non se afai aos costumes da cidade, a onde vai para ser tratado dun cancro, rusca, como él lle chama, e que choca co refinamento e artificialidade dun mundo tan afastado da natureza, e das costumes e modo de vida do lugar do que procede, e ao que se vai adaptando pero sen esquecer a súas raíces, trata de educar ao seu netiño nesas costumes de toda a vida para facelo un calabrés de pes a cabeza. Para iso ten que sacrificar moitos dos seus hábitos, como o de fumar, comer e beber, aseo personal... todo para poder entrar en contacto co que mais quere neste mundo, o seu netiño Bruno.

A marmelada vai avanzando en cocción e xa case está para poñer nos tarros que logo se ferverán a baño maría para que se garden por un tempo. O que ocurre é que, despois dunhos meses, van perdendo a viveza de cor, como se fosen oxidándose, pero o sabor queda.


O día vai dando treguas pero eu non saín a camiñar. Agardo poder facelo, porque o día que non camiño, parece que me falta algo. Ainda que a xinasia de Termalia, axudóu a mover un pouco os músculos.

Recomendo ista xinasia suave, que está guiada por un rapaz moi xeitoso e cunha música de estilo tibetana que crea un ambiente moi agradable. Combina respiración e exercicios para fortalecer as pernas, o equilibrio... e inclue estiramentos ao final.

Deixo aquí o vídeo "Termalia gimnasia suave you tube"




29 comentarios:

  1. Acredito que a geleia seja deliciosa. Acredito também que o livro tenha uma narrativa muito interessante de ler. Gostei desta mistura da publicação.
    .
    Feliz semana. Abraço
    .
    Pensamentos e Devaneios Poéticos
    .

    ResponderEliminar
  2. Olá, Beatriz!
    É verdade, hoje entrou oficialmente o Verão. Embora um pouco chuvoso. Mas segundo a meteriologia, amanhã já há subida de temperatura.
    Trazes aqui uma sugestão muito apelativa. Pelo aspeto, deve ser delicioso. Depois manda um pouco para aqui. Rsss.
    Bem preciso de exercício, estou com uns quilitos a mais...

    Votos de uma excelente semana, com muita saúde.

    Beijinhos!

    ResponderEliminar
  3. Ola Bea! Pásache coma a min. O día que non salgo fóra pasear ou simplemente ir a un sitio relaxarme e contemplar a natureza parece que me falta algo. Xa virán días mellores. Iria

    ResponderEliminar
  4. Não conheço o livro nem esse autor. Também ponho sempre açúcar a menos mos doces e geleias. Por aqui também esteve mau tempo mas parece que a partir de hoje o tempo muda.
    Amiga, tenho andado pouco pelos blogues pois o mês passado quando tirei alguns dos pontos do transplante da córnea, foi-me dito para evitar o computador para ver se quando voltar ao hospital dia 30 os olhos se encontram suficientemente bem para retirar os pontos finais.
    Abraço, saúde e uma boa semana

    ResponderEliminar
  5. Hola Bea.
    Gracias por comentar este buen gusto culinario de la mermelada artesana. Las que tu siempre sabes hacerlas bien ricas y sanas, como los postres sin grasas ni azúcares añadidos. Todo natural como sale de la tierra.
    Cuando voy viendo en la fotografia que ya esta en su punto de cocción, esos frutos rojos del campo es un lujo desayunar por las mañanas así de sano.
    Veo que sigues acompañada de una buena lectura de José Luis Sampedro. La sonrisa etrusca. Debe de estar bien. Cuando lo dices, es por que estará interesante leerlo.
    Me imagino que mientras lees en casa en las tardes frías bajo una cálida manta con la chimenea encendida, vas saboreando una deliciosa tostada caliente con esta mermelada...
    Un abrazo de buenas noches.

    ResponderEliminar
  6. Eu gosto muito de sumos de frutos vermelhos.

    ResponderEliminar
  7. Uno de tantos textos que me encantaron. Tiene buena pinta tu mermelada, ¿eh?

    Un abrazo

    ResponderEliminar
  8. Tu mermelada es una tentación porque se ha manifestado con la intención de preparar otra de ese estilo pero, ay de mí, dónde podré encontrar los frutos rojos... me temo que no. El libro hace años que lo leí y es curioso, lo he olvidado completamente aunque me quedó el recuerdo: "lasonrisadelosetruscos" es la dirección de uno de mis blogs.
    Se abre como "La tortuga de dos cabezas".

    Me ha encantado cómo has ido enlazando tu actividad lectora y la elaboración de la mermelada. Es un estilo simpático, natural, fresco y espontáneo: tan delicioso como debe resultar tu mermelada.
    Por si esto fuera poco, añades los ejercicios para mantenerse en forma. Me faltan manos para aplaudirte. Un abrazo.

    ResponderEliminar
  9. Esa marmelada estame facendo auga na boca, só en pensala desvélame hahaha ten que estar deliciosa.
    Cando te pos a cociñar sempre me apena a distancia que temos, hahahaha.
    José Luis Sanpedro ( la sonrisa etrusca) é un librazo como todos os dél, máis ese a min marcoume moi adentro, lino recén falecida miña nai, o momento era triste e puiden vivir esa lectura directa as veas. Moi bo, adorei ler, vaiche encantar. Eu penso volver lelo pronto, vai ser necesario ler outra vez pra min.
    Fantástico todo, Bea! A túa leria😍, xinasia, marmelada, e lectura.
    Parabéns! Sabes que son Fan.

    ResponderEliminar
  10. ¡Qué deliciosa debe ser esa mermelada mezclando frutas rojas! Yo no tengo paciencia para hacerlas en mi casa, por eso me conformo con comprar la de fresa...otra que me gusta mucho es la de piña. Gracias por compartir parte de tu día a día. Un abrazo estimada Beatriz.

    ResponderEliminar
  11. Olá, Beatriz!
    Vim aqui comer um bocadinho de geleia. Rsss
    Falando sério. Deve ser muito boa esta receita de geleia que aqui deixaste. Um dia destes vou tentar fazer, a ver como me saio.

    Desejo uma feliz quarta feira, com muita saúde.

    Beijinhos!

    ResponderEliminar
  12. A receita parece ser muito boa.
    Embora eu não seja apreciador de marmelada...
    Continuação de boa semana, amiga Beatriz.
    Beijo.

    ResponderEliminar
  13. Ene esta ocasión nos regalas una estupenda receta de mermelada, de a que reconozco soy aficionado. Un feliz día...Abrazos.

    ResponderEliminar
  14. Olá, Beatriz!
    Passando por aqui, para desejar um feliz fim de semana com tudo de bom.

    Beijinhos!

    ResponderEliminar
  15. Geleia, marmelada... o que for doce, pode vir. Adoro! A tua Receita me parece muito feliz. Dá para estalar a língua de prazer.
    Parabéns, Amiga.


    Beijo
    SOL da Esteva

    ResponderEliminar
  16. Gostei da receita, mas não sou muito adepta de estar na cozinha ;)

    Beijo e bom fim de semana :)

    ResponderEliminar
  17. que delicia comerla con tostadas de pan blanco y mantequilla. Mi madre hacia dulces y los guardaba tapandolos con papel impregnado en alcohol
    Que delicia bella Beatriz, lo que haces con la mente y el azucar de las frutas Un abrazo inmenso

    ResponderEliminar
  18. Copié la receta hoy mismo la voy a preparar mil gracias querida

    ResponderEliminar
  19. Amorodos, arandos e grosellas son palabras que conteñen sabor, evocado ao ler; e ao ler doutra lectura, a da sonrisa etrusca, pensei no boa anfitriona que resultarías para o vello campesiño calabrés. Namentres a marmelada enfría e espesa, o libro chámate; Bruno enfeitiza ao seu avó, a marmelada xa está para meter nos tarros, a tregua do día non te moveu a sair, a ximnasia suave abondou. A interacción cos teus lectores permítenos saborear o teu día con ese paralelismo de chuvia, lectura e cociña; todo a unha; nas Lerias!!. Xenial, diría eu.

    ResponderEliminar
  20. Buenas tardes Beatriz, la receta se ve de maravilla, a pesar de ser mal cocinero creo que sería capaz de realizar.
    El vídeo está muy bien para realizar esos ejercicios desde casa gracias por traerle.
    Un fuerte abrazo y buen resto de domingo.

    ResponderEliminar
  21. Gran libro y estupenda receta. No conocía tu blog, me quedo de seguidora y te invito a que te pases por el mío si te apetece.
    Un abrazo.

    ResponderEliminar
  22. Olá, Beatriz.
    Passando por aqui, para desejar uma ótima semana com muita saúde.

    Beijinhos!

    ResponderEliminar
  23. Não gostaste dos meus ´posts´... Nunca mais apareceste...
    Eu gosto dos teus...
    Desejo-te um bom verão, com mais liberdade para passear apesar da máscara ...
    E esperemos com paciência, o fim deste Carnaval ... Abraço 🍀
    ~~~~~~~

    ResponderEliminar
  24. Gostei, amiga! Saborosa, esta mistura de marmelada com livro... ficou muito bom o post e, a julgar pela foto, a marmelada deve ter ficado uma delícia! :) Meu abraço, boa semana.

    ResponderEliminar
  25. Olá, Beatriz, eu adoro geleias, tomei nota. Sempre tenho geleias fechadas esperando. Com torradinhas ficam divinas
    Esses exercícios devemos fazer, mexer com o corpo, já que não dá para fazermos grandes passeios ou viajar.
    Uma boa semana pra você, amiga, cuide-se bastante!
    Beijos!

    ResponderEliminar
  26. Mmmmm, que sabroso luce
    toda tu presentación,mi
    querida Bea, todo se ve
    dely, dely.

    Besitos dulces

    Siby

    ResponderEliminar
  27. Olá, Beatriz!
    Passei por aqui, deliciando-me com esta sugestiva receita, e desejar uma boa noite, com muita saúde.
    Beijinhos!

    ResponderEliminar

Grazas por comentar, por empatizar e por vir en son de paz.