www.leriasdebea.blogspot.com

Translate

domingo, 6 de xuño de 2021

CLAFOUTIS DE CEREIXAS


 Os domingos, non son o meu día de repouso. Case sempre teño múltiples tarefas destinadas para ese día.

E, agora, cas novas tarifas eléctricas, os fins de semana e festivos nacionais, (habería que especificar, porque se consideran os festivos das comunidades autónómicas....) temos todo en tarifa "val", e é  cando aproveito para fornear, lavar, planchar...

Así que hoxe, fixen un postre francés con cereixas que ademais están de tempada e eu fun buscalas a un mercado, onde sabía que as tiñan do Bierzo, case galegas, ou sen case, que son as que me gustan.

Eu son moi internacional nos gustos: gastronomía ,linguas, música, filmes....cultura en  xeral, mesmo tiven que casar cun británico medio irlandés....

Así que, agolpáronse en min todas as experiencias francófonas, dende as vendimas na rexión de Bourdeaux e Cognac, aos seus queixos e patés, os creps bretóns, o cine francés, o son da lingua que me gosta tanto, a música de Èdith Piaf ,Mireille Mathieu, George Moustaki...(do que deixo vídeo)

Xa tiña experimentado con esta receita, que baixéi de Internet, e púxenme mans á masa. O resultado non ten mala pinta e vou a convidar tamén a amizades internacionais, unha parella de holandés e española, que tamén teñen horta e gostan da repostería.

Como aínda me quedan moitas cousas que facer hoxe, dende angazar a herba que cortei onte, cociñar o meu xantar e preparar o porche para recibir aos meus convidados... vou deixar aquí, esta curta entrada na que incluo a miña canción preferida do George Moustaki, "Le Meteque".

A tout à l´heure!







18 comentarios:

  1. Aiiii, ten que estar boísima, non?
    Disfruta moito dela en compañía e segue así activa de corpo mente é alma sempre. Apertas fondas😘

    ResponderEliminar
  2. Great article. fill free time on holidays with useful activities. Stay happy and have A nice weekend

    ResponderEliminar

  3. Gostei de ler. Adoro cerejas.

    Um domingo feliz … cumprimentos poéticos
    .
    Pensamentos e Devaneios Poéticos
    .

    ResponderEliminar
  4. Fabulosa receta que, a buen seguro estará deliciosa y quedarás de maravilla con los invitados.
    La canción de George es preciosa.
    Un abrazo y te deseo una buena semana entrante.

    ResponderEliminar
  5. Boa mesa e boa música.
    Fico por aqui.
    Bjs, boa semana

    ResponderEliminar
  6. Es que Francia está muy cera, así que hay muchas influencias. Seguro que saldrá un postre exquisito.

    Buen provecho. Un abrazo

    ResponderEliminar
  7. Olá, Beatriz!
    Que delícia de receita! Imagino que fique uma maravilha.
    Gosto muito de cerejas.
    A música é excelente!
    Parabéns, pela partilha.

    Beijinhos e feliz semana!

    ResponderEliminar
  8. adoro cerejas mas este ano ainda nao comi gostei muito assim como a musica bjs saude

    ResponderEliminar
  9. Domingos atarefados, não é? Aqui, tanto quanto possível, prefiro usá-los para o descanso! Belo post, ótimo vídeo! Meu abraço, boa semana.

    ResponderEliminar
  10. A ver cando por fin compartimos merenda Bea. Que pinta ese Clafoutis

    ResponderEliminar
  11. Hola Bea.
    Que maravilla. Un domingo de cocina. Hemos coencidido en lo que hice el domingo pasado.
    Hice un bizcocho muy tentador.
    Y ahora que estás .
    UN ABRAZO ENORME DE BUENAS NOCHES 🌹🌹🌹🌹😘😘😘

    ResponderEliminar
  12. Adoro cerejas...

    Moustaki fez-me rejuvenescer décadas : espero que o efeito se mantenha quando me levantar amanha ;)

    Abraço, boa semana,Beatriz! :)

    ResponderEliminar
  13. Beatriz querida, que postagem "gostosa", eu adoro cereja, aqui no Brasil comemos muito com a comida salgada, sabias? Cerejas em calda com a comida!! Dá um toque especial.
    Um beijinho, uma feliz semana pra você.

    ResponderEliminar
  14. Se nota a la vista muy delicioso ese postre de cerezas, Beatriz. A mí también me encanta la repostería, aunque hace mucho que no hago nada de eso porque ya no tengo mi horno eléctrico de otros tiempos, sino que tengo un horno a gas que me asusta como hace un ruido de explosión cada vez que lo enciendo. Prefiero hacer postres que no necesiten horno. Un abrazo.

    ResponderEliminar
  15. Olá, Beatriz!
    Passando por aqui, me encantando com esta sugestão apetecível, e ouvir Georges Moustaki, que muito apreciei.

    Beijinhos, e ótima quarta feira!

    ResponderEliminar