Unha tarde de fillóas
ao estilo bretón,
con tres tipos de fariña
e raspa de limón.
Fariña de trigo normal,
algo de espelta integral
e con trigo sarraceno
máis oviños de corral.
Mágoa non ter convidad@s,
e a conxelar non probei,
así que ireinas comendo
e con Nóa axudando
que xa as quere comer
denantes de eu as facer.
Unha hora me levóu,
dúas tixolas ao lume
e, sen tregua, volteando.
Pero o mellor está por vir:
é a forma de as servir
ao puro estilo bretón,
torradiñas dunha en unha,
recheadas do que queira,
salmón, queixo, mel, canela...
Unha receita caseira
que eu mesma inventei.
estupenda tarde filloeira Beatriz amansando para
ResponderEliminarconstruir el pan de forma tan bella en versos hechos
de trigo sarraceno ,paz , luz y vida llama de esperanza..
como ahora te deseo Beatriz todo lo mejor para el
año que entra , tu amigo . jr.
Excelente receita, que originou um belo poema!
ResponderEliminarGostei muito.
Deixo os meus votos de uma excelente semana, e continuação de Festas felizes!
Beijinhos
Mário Margaride
http://poesiaaquiesta.blogspot.com
Buena propuesta. Felices fiestas.
ResponderEliminarUn abrazo
Oi Beatriz, tudo bem por esse lado de cá?
ResponderEliminarEu tive um tempo fora da web, nesse meio tempo
muitas coisas aconteceram, mas acredito que para cada ser humano debaixo desse céu foi assim...
Retornando aqui neste teu espaço para firmar os nossos laços de PAZ E BEM e com certeza de trocas e aprendizados; aproveito para te desejar uma boa entrada de ano.
janicce/acasamadeira
Agora fiquei com fome :)))
ResponderEliminarEu me perdi por ai, mas felizmente
ResponderEliminarencontrei o caminho de volta.
Feliz ano novo, Bia. Um beijo.
me maravillas con tu cocina
ResponderEliminarcon lo que eres
y escribes
Olá Beatriz.
ResponderEliminarPassando por aqui, para desejar um Feliz Ano Novo de 2023, com muita saúde, paz e amor, junto de quem mais gostas.
FELIZ ANO NOVO DE 2023!!
Beijinhos!
Mário Margaride
http://poesiaaquiesta.blogspot.com
Beatriz, cada vez que entro a tu blog salgo con hambre. Gracias por tu blog, espero que tengas un feliz año.
ResponderEliminarUn besazo
Olá Beatriz,
ResponderEliminarPassando por aqui, para desejar uma ótima semana, e feliz ano novo, com muita saúde, amor e paz.
Beijinhos!
Mário Margaride
http://poesiaaquiesta.blogspot.com
Se están boas soas, que ben saberán con salmón!!.
ResponderEliminarCon recetas tan bellamente narradas, soy yo capaz de hacer no solo tortitas, sino hasta un pote gallego de habas y con todos sus avíos, como decimos por aquí.
ResponderEliminarComo siempre, Beatriz...un placer visitarte.
Y gracias por tu invitación a visitar Lugo, que aunque ya la conozco, seguro que volveré. Ya te avisaré.
Abrazos.
Un abrazo.
Eres increíble Me ha fascinado tu receta mi querida y preciosa amiga
ResponderEliminarBravo, bravo preciosos versos, cociñando e versando. Un tempo moi ben aproveitado.
ResponderEliminarAplausos prolongados, querida Bea.
Unha aperta agarimosa.
Feliz 2023
La verdad que tengo que brindarte por este verso que lleva tanto salero y ritma. Las filloas son riquísimas para quien las conocemos.
ResponderEliminarYo las quise hacer estas pasadas navidades y no hubo manera de que me salieran, en cambio otras cosas más difíciles me salen bien. Esto si que no lo entiendo.
Me gusto este capitulo tan cotidiano y gustoso.
Es como si te viera escribir en la cocina de leña y merendando como una niña que vuelve del colegio.
Que maravilla... tus escritos y tareas hacen soñar de felicidad.
Un fuerte abrazo, prima.