www.leriasdebea.blogspot.com

Translate

luns, 26 de decembro de 2022

TARDE FILLOEIRA

 



Unha tarde de fillóas

ao estilo bretón,

con tres tipos de fariña

e raspa de limón.

Fariña de trigo normal,

algo de espelta integral

e con trigo sarraceno

máis oviños de corral.

Mágoa non ter convidad@s,

e a conxelar non probei,

así que ireinas comendo

e con Nóa axudando

que xa as quere comer

denantes de eu as facer.

Unha hora me levóu,

dúas tixolas ao lume

e, sen tregua, volteando.

Pero o mellor está por vir:

é a forma de as servir

ao puro estilo bretón,

torradiñas dunha en unha,

recheadas do que queira,

salmón, queixo, mel, canela...

Unha receita caseira

que eu mesma inventei.


15 comentarios:

  1. estupenda tarde filloeira Beatriz amansando para
    construir el pan de forma tan bella en versos hechos
    de trigo sarraceno ,paz , luz y vida llama de esperanza..

    como ahora te deseo Beatriz todo lo mejor para el
    año que entra , tu amigo . jr.

    ResponderEliminar
  2. Excelente receita, que originou um belo poema!
    Gostei muito.
    Deixo os meus votos de uma excelente semana, e continuação de Festas felizes!
    Beijinhos

    Mário Margaride

    http://poesiaaquiesta.blogspot.com

    ResponderEliminar
  3. Buena propuesta. Felices fiestas.
    Un abrazo

    ResponderEliminar
  4. Oi Beatriz, tudo bem por esse lado de cá?
    Eu tive um tempo fora da web, nesse meio tempo
    muitas coisas aconteceram, mas acredito que para cada ser humano debaixo desse céu foi assim...
    Retornando aqui neste teu espaço para firmar os nossos laços de PAZ E BEM e com certeza de trocas e aprendizados; aproveito para te desejar uma boa entrada de ano.
    janicce/acasamadeira

    ResponderEliminar
  5. Eu me perdi por ai, mas felizmente
    encontrei o caminho de volta.
    Feliz ano novo, Bia. Um beijo.

    ResponderEliminar
  6. me maravillas con tu cocina
    con lo que eres
    y escribes

    ResponderEliminar
  7. Olá Beatriz.
    Passando por aqui, para desejar um Feliz Ano Novo de 2023, com muita saúde, paz e amor, junto de quem mais gostas.
    FELIZ ANO NOVO DE 2023!!
    Beijinhos!

    Mário Margaride

    http://poesiaaquiesta.blogspot.com

    ResponderEliminar
  8. Beatriz, cada vez que entro a tu blog salgo con hambre. Gracias por tu blog, espero que tengas un feliz año.
    Un besazo

    ResponderEliminar
  9. Olá Beatriz,
    Passando por aqui, para desejar uma ótima semana, e feliz ano novo, com muita saúde, amor e paz.
    Beijinhos!

    Mário Margaride

    http://poesiaaquiesta.blogspot.com

    ResponderEliminar
  10. Se están boas soas, que ben saberán con salmón!!.

    ResponderEliminar
  11. Con recetas tan bellamente narradas, soy yo capaz de hacer no solo tortitas, sino hasta un pote gallego de habas y con todos sus avíos, como decimos por aquí.
    Como siempre, Beatriz...un placer visitarte.
    Y gracias por tu invitación a visitar Lugo, que aunque ya la conozco, seguro que volveré. Ya te avisaré.
    Abrazos.
    Un abrazo.

    ResponderEliminar
  12. Eres increíble Me ha fascinado tu receta mi querida y preciosa amiga

    ResponderEliminar
  13. Bravo, bravo preciosos versos, cociñando e versando. Un tempo moi ben aproveitado.
    Aplausos prolongados, querida Bea.
    Unha aperta agarimosa.

    Feliz 2023

    ResponderEliminar
  14. La verdad que tengo que brindarte por este verso que lleva tanto salero y ritma. Las filloas son riquísimas para quien las conocemos.
    Yo las quise hacer estas pasadas navidades y no hubo manera de que me salieran, en cambio otras cosas más difíciles me salen bien. Esto si que no lo entiendo.
    Me gusto este capitulo tan cotidiano y gustoso.
    Es como si te viera escribir en la cocina de leña y merendando como una niña que vuelve del colegio.
    Que maravilla... tus escritos y tareas hacen soñar de felicidad.
    Un fuerte abrazo, prima.

    ResponderEliminar

Grazas por comentar, por empatizar e por vir en son de paz.