Respira o doce no forno
latexa, soña con deleitar
ten vida propia
faise por dentro
sincroniza co calor
déixase dourar
sen usar protector
muda a súa cor
faise maduro, feito
ready to eat
Sabe o seu punto
e arrecende
para avisar
BOA PÁSCOA
RECEITA
Pasta quebrada:
200 gr fariña/ pizca de sal/ 100gr. manteiga/ 1 ovo/ 50gr azucre/ cullerada sopeira de auga.
Mesturar fariña +sal / incorporar manteiga en dados/ mesturar cas xemas dos dedos ata textura pan relado/ burato no medio/ poñer o ovo lixeiramente batido/ mesturar con coidado (se a masa seca, engadir 1-2 culleradas auga/ facer bola ca masa pero sen amasar/ tapar con film e deixar neveira.
Despois de 1-2 horas dividir masa en 2 partes/ estirar ca axuda de film para que non se pegue ao rodillo/ forrar molde con esa masa/ rechear de cabelo de anxo con améndoa troceada (pode ser de mazáns tipo reineta parda madura, ou con outra cousa)/ cubrir ca segunda capa/ decorar con améndoa laminada/ facerlle unhas perforacións cun garfo para que a masa non se levante/ co forno prequentado fornear ata que se vexa dourada, no medio do forno, calor encima e abaixo, 150 graus +/-
Aiii, daslle vida a todo o que por tí pasa. Encántame, encántasme! Eres unha poetísa con receita...descoñezo ese pastel de pascua, estará boísimo, foi facendose a cada paso con amor. Grazas, Bea! Por tanto.
ResponderEliminarBea,
ResponderEliminarLindo texto e bela imagem.
Que covardia!
E a receita?
Bjins de alegria e
de paz.
CatiahoAlc.
que bom bolo :)
ResponderEliminarhttp://retromaggie.blogspot.com/
Olá Beatriz!
ResponderEliminarQue beleza de receita em forma de poema.
Deve ficar uma delícia!
Desejo uma boa noite, e ótima semana!
Beijinhos!
Precioso poema, Bea!. Ademais de moi divertido. Unha receita doce e musical para alegrarnos o día~ de Páscoa*
ResponderEliminar¡Qué lindo poema que va acorde al rico pastel que has preparado, Beatriz! Un abrazo.
ResponderEliminarUn dulce estupendo, ya lo creo
ResponderEliminarUn abrazo, y feliz semana
Y doradas salieron tus letras, al ritmo adecuado en el cual el calor justo doró ese pastel estupendo.
ResponderEliminarUn abrazo.
Se for gostoso como parece, amiga; estamos bem servidos nesta Páscoa! De doce e de poesia. :) Meu abraço, boa semana.
ResponderEliminarEse postre se ve delicioso...
ResponderEliminarPaz
Isaac
Ese postre se ve delicioso...
ResponderEliminarPaz
Isaac
Hola Bea.
ResponderEliminarQue de Pascua más inedita. Nunca comí este tipo de dulce. Pero ya tomé nota de esta dulce receta.
El 12 de Pascua.
RECETA
Pasta quebrada:
200 gr de harina / pizca de sal / 100gr. mantequilla / 1 huevo / 50gr azúcar / cucharada de agua.
Mezclar harina + sal / agregar mantequilla en cubos / mezclar con yemas con dos dedos atar una textura de pan / en un hoyo mediano / poner huevo o batir ligeramente / mezclar con horno (masa seca, agregar 1-2 de agua removida / amasar la bola / tapar con film y dejarlo en la nevera.
Pasadas 1-2 horas, dividir la masa en 2 partes / estirar cada lado del film para que no se pegue al rodillo / forrar el molde con esa masa / controlar la cantidad del cabello con almendras picadas (se puede dorar de maduras cascsras de manzana, o con otro cosa) / tapar la segunda capa / decorar con almendras enrolladas / hacer un agujero con un gancho para que la masa no suba / con un horno preformado que luzca dorado, ni la mitad del horno, caliente y bajo , 150 grados + / -
La poesía veo que le da juego a su tradición y eso lo hace más cultural y original de la buena repostería de Galicia.
Un abrazo de buenas noches y buen comienzo de la semana.
BESAZOS 😗💖💕💕💕💕
Me gusta el intercambio de recetas Muy entretenido tu blog
ResponderEliminarUma postagem completa: poesia, música e doce!!!
ResponderEliminarExcelente. O doce deve ser uma delícia. A música é linda, e o poema muito bom.
Espero que a tua Páscoa tenha sido muito boa, com saúde e Amor.
Feliz Terça-feira e uma boa semana.
Beijinhos
MARIAZITA / A CASA DA MARIQUINHAS
De ter ficado maravilhoso! Obrigado pela partilha!
ResponderEliminarBeijos e abraços.
Sandra C.
Bluestrass
Bia, o cheiro desse doce
ResponderEliminarencheu minha boca de água.
Beijos adocicados, querida.
Boa tarde minha querida amiga, mito doce e especial.
ResponderEliminarPáscoa também é tempo de excessos alimentares.
ResponderEliminarBjs
lindo post desejo uma linda semana bjs
ResponderEliminarOlá, Beatriz!
ResponderEliminarPassei por aqui, para desejar uma ótima quarta feira, com tudo de bom.
Beijinhos!
¿Como se llama tu idioma ??????? me confundo cuando te leo y si bien te entiendo me gustaría traducirlo a mi verso
ResponderEliminarAbrazos chica linda
Sendo doce, é bom de certeza.
ResponderEliminarO poema é magnífico, parabéns pela inspiração.
Também gostei da música.
Continuação de boa semana, minha amiga Beatriz.
Beijo.
gracias querida cada dia te entiendo mejor uso ahora el traductor
ResponderEliminarOlá, Beatriz!
ResponderEliminarPassei por aqui, para desejar uma boa noite, e feliz fim de semana!
Beijinhos!
Bela a tua Poesia ao Bolo; ficou o feitiço. Depois a Receita que lhe deu forma e sabor.
ResponderEliminarPor mim, já comia uma fatia!...
Lindo!
Parabéns.
Beijo
SOL da Esteva
Llego de nuevo amiga, he visto tu comentario en mi página de libros y premios en otros blog
ResponderEliminarsi te apetece mi blog de poemas es
https://calzandosentimientos.blogspost.com
CALZANDO SENTIMIENTOS
durante mucho tiempo ha estado inactivo pero he vuelto a retomarlo y será un placer recibirte
Un abrazo
Carmen