www.leriasdebea.blogspot.com

Translate

domingo, 4 de abril de 2021

O DOCE DE PÁSCOA






 Respira o doce no forno

latexa, soña con deleitar

ten vida propia

faise por dentro

sincroniza co calor

déixase dourar

sen usar protector

muda a súa cor

faise maduro, feito

ready to eat

Sabe o seu punto

e arrecende

para avisar



BOA PÁSCOA







RECEITA

Pasta quebrada:

200 gr fariña/ pizca de sal/ 100gr. manteiga/ 1 ovo/ 50gr azucre/ cullerada sopeira de auga.

Mesturar fariña +sal / incorporar manteiga en dados/ mesturar cas xemas dos dedos ata textura pan relado/ burato no medio/ poñer o ovo lixeiramente batido/ mesturar con coidado (se a masa seca, engadir 1-2 culleradas auga/ facer bola ca masa pero sen amasar/ tapar con film e deixar neveira.

Despois de 1-2 horas dividir masa en 2 partes/ estirar ca axuda de film para que non se pegue ao rodillo/ forrar molde con esa masa/ rechear de cabelo de anxo con améndoa troceada (pode ser de mazáns tipo reineta parda madura, ou con outra cousa)/ cubrir ca segunda capa/ decorar con améndoa laminada/ facerlle unhas perforacións cun garfo para que a masa non se levante/ co forno prequentado fornear ata que se vexa dourada, no medio do forno, calor encima e abaixo, 150 graus +/-


26 comentarios:

  1. Aiii, daslle vida a todo o que por tí pasa. Encántame, encántasme! Eres unha poetísa con receita...descoñezo ese pastel de pascua, estará boísimo, foi facendose a cada paso con amor. Grazas, Bea! Por tanto.

    ResponderEliminar
  2. Bea,
    Lindo texto e bela imagem.
    Que covardia!
    E a receita?
    Bjins de alegria e
    de paz.
    CatiahoAlc.

    ResponderEliminar
  3. que bom bolo :)
    http://retromaggie.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  4. Olá Beatriz!
    Que beleza de receita em forma de poema.
    Deve ficar uma delícia!

    Desejo uma boa noite, e ótima semana!
    Beijinhos!

    ResponderEliminar
  5. Precioso poema, Bea!. Ademais de moi divertido. Unha receita doce e musical para alegrarnos o día~ de Páscoa*

    ResponderEliminar
  6. ¡Qué lindo poema que va acorde al rico pastel que has preparado, Beatriz! Un abrazo.

    ResponderEliminar
  7. Un dulce estupendo, ya lo creo

    Un abrazo, y feliz semana

    ResponderEliminar
  8. Y doradas salieron tus letras, al ritmo adecuado en el cual el calor justo doró ese pastel estupendo.
    Un abrazo.

    ResponderEliminar
  9. Se for gostoso como parece, amiga; estamos bem servidos nesta Páscoa! De doce e de poesia. :) Meu abraço, boa semana.

    ResponderEliminar
  10. Ese postre se ve delicioso...

    Paz

    Isaac

    ResponderEliminar
  11. Hola Bea.
    Que de Pascua más inedita. Nunca comí este tipo de dulce. Pero ya tomé nota de esta dulce receta.
    El 12 de Pascua.
    RECETA

    Pasta quebrada:

    200 gr de harina / pizca de sal / 100gr. mantequilla / 1 huevo / 50gr azúcar / cucharada de agua.

    Mezclar harina + sal / agregar mantequilla en cubos / mezclar con yemas con dos dedos atar una textura de pan / en un hoyo mediano / poner huevo o batir ligeramente / mezclar con horno (masa seca, agregar 1-2 de agua removida / amasar la bola / tapar con film y dejarlo en la nevera.

    Pasadas 1-2 horas, dividir la masa en 2 partes / estirar cada lado del film para que no se pegue al rodillo / forrar el molde con esa masa / controlar la cantidad del cabello con almendras picadas (se puede dorar de maduras cascsras de manzana, o con otro cosa) / tapar la segunda capa / decorar con almendras enrolladas / hacer un agujero con un gancho para que la masa no suba / con un horno preformado que luzca dorado, ni la mitad del horno, caliente y bajo , 150 grados + / -
    La poesía veo que le da juego a su tradición y eso lo hace más cultural y original de la buena repostería de Galicia.

    Un abrazo de buenas noches y buen comienzo de la semana.

    BESAZOS 😗💖💕💕💕💕

    ResponderEliminar
  12. Me gusta el intercambio de recetas Muy entretenido tu blog

    ResponderEliminar
  13. Uma postagem completa: poesia, música e doce!!!
    Excelente. O doce deve ser uma delícia. A música é linda, e o poema muito bom.

    Espero que a tua Páscoa tenha sido muito boa, com saúde e Amor.

    Feliz Terça-feira e uma boa semana.
    Beijinhos
    MARIAZITA / A CASA DA MARIQUINHAS

    ResponderEliminar
  14. De ter ficado maravilhoso! Obrigado pela partilha!

    Beijos e abraços.
    Sandra C.
    Bluestrass

    ResponderEliminar
  15. Bia, o cheiro desse doce
    encheu minha boca de água.
    Beijos adocicados, querida.

    ResponderEliminar
  16. Boa tarde minha querida amiga, mito doce e especial.

    ResponderEliminar
  17. Páscoa também é tempo de excessos alimentares.
    Bjs

    ResponderEliminar
  18. Olá, Beatriz!
    Passei por aqui, para desejar uma ótima quarta feira, com tudo de bom.

    Beijinhos!

    ResponderEliminar
  19. ¿Como se llama tu idioma ??????? me confundo cuando te leo y si bien te entiendo me gustaría traducirlo a mi verso
    Abrazos chica linda

    ResponderEliminar
  20. Sendo doce, é bom de certeza.
    O poema é magnífico, parabéns pela inspiração.
    Também gostei da música.
    Continuação de boa semana, minha amiga Beatriz.
    Beijo.

    ResponderEliminar
  21. gracias querida cada dia te entiendo mejor uso ahora el traductor

    ResponderEliminar
  22. Olá, Beatriz!
    Passei por aqui, para desejar uma boa noite, e feliz fim de semana!
    Beijinhos!

    ResponderEliminar
  23. Bela a tua Poesia ao Bolo; ficou o feitiço. Depois a Receita que lhe deu forma e sabor.
    Por mim, já comia uma fatia!...
    Lindo!
    Parabéns.


    Beijo
    SOL da Esteva

    ResponderEliminar
  24. Llego de nuevo amiga, he visto tu comentario en mi página de libros y premios en otros blog
    si te apetece mi blog de poemas es
    https://calzandosentimientos.blogspost.com
    CALZANDO SENTIMIENTOS
    durante mucho tiempo ha estado inactivo pero he vuelto a retomarlo y será un placer recibirte
    Un abrazo
    Carmen

    ResponderEliminar

Grazas por comentar, por empatizar e por vir en son de paz.