Planteite pequeniña, á saída do inverno.
Agardei que as tuas follas agromaran
por entre as ringleiras de canas
que protexían a túa fraxilidade.
Vinte medrar e coller pulo
mentras o sol facía o seu traballo.
Louzá, chegaches a planta adulta
presumindo de tersura e donaire,
espallando no ar a tua fragancia,
gardando a intimidade impoluta
da ramaxe cilíndrica que te protexe
por dentro e por fora, impenetrable.
Alicaída ao chegar o verán, fixéchete
cebola de bo ver, multiplicándote
por dentro, en capas e mais capas.
Chegóu o declive, a madurez,
de tanta vitalidade e caíches,
postrácheste de xeonllos na terra
para amosar o teu logro interno,
o resultado final do teu destiño.
Agora formas parte dunha restra,
que aprendin a tecer, vendo a meu pai.
Sigo a tradición, o saber trasmitido
dos devanceiros. Sei como facer de tí
algo artístico e presentable do que
orgullosa e satisfeita chegamos
ao final dun proceso de maduración,
ti e mais eu, cebola que das sabor
aos meus pratos e adornas onde estás.
Contigo pan e cebola!
Sublime, encántame a túa maneira de entrega o que fas, o feito con amor florece sendo amado!
ResponderEliminarMoi boa colleita, agora disfruta dela🙂 faceres marabillos dos nosos devanceiros, grazas por compartir con nós. Aperta, Bea!
Terra ( horta), devanceiros,mirada artística e sentido do humor. Todo ben mesturado e "gardando a intimidade impoluta da ramaxe". Sublime, Bea!. Coas lerias pan e cebola!
ResponderEliminarOla Bea! Dáseche realmente ben a poesía, plásmase moito, desprende sentimento, experiencias vividas envoltas cun linguaxe moi fermoso. Segues a sorprenderme. Un bico. Iria
ResponderEliminarFoto muito bonita. Poema lindíssimo.
ResponderEliminarPáscoa feliz. Abraço
Muito lindo poema, amiga Beatriz! E igualmente uma bela foto!
ResponderEliminarVotos de Feliz Páscoa!
Beijinhos!
Meu avô colhia as cebolas
ResponderEliminarnuma caixa e quando eu via,
estavam todas penduras assim,
como as suas.
Saudade da minha amiga. Bjs.
¡Qué rica es la cebolla, amiga Beatriz! sobre todo si es con tortilla de huevos, ajo, sal y pimienta. Me encantó tu original poema y esa foto tan provocadora. Un abrazo.
ResponderEliminarQuando era menina, adorava ir ao quintal colher uma cebola ainda não completamente feita, descascar, fazer um corte em cruz e meter dentro sal e vinagre. E comê-la assim como se fora uma maçã.
ResponderEliminarE meu pai sempre as pendurava assim quando as colhia.
Boa Páscoa
Abraço e saúde
Bello texto
ResponderEliminarBeatriz, hoje venho apenas desejar-lhe uma Feliz e Santa Páscoa.
ResponderEliminarO poema lerei mais tarde.
Beijo, muita saúde.
muito bonito linda e feliz pascoa bjs
ResponderEliminaroi Beatriz, lindo e maravilhoso. Feliz Páscoa minha amiga.
ResponderEliminarOla Bea, bonito poema para ese manxar que e a cebola que a usamos e visto está que o que sombra recolle, e ademais sabes o que comes, teñen unha pinta fabulosa en esa trenza brilla o seu color roxo, son mais saben mellor.
ResponderEliminarUn gusto lerte, reíña.
unha aperta e boas noites.
Boa noite, Beatriz!
ResponderEliminarPassei para lhe desejar uma Santa Páscoa!
Beijinho esvoaçantes!
Megy Maia💛😊💛
É bom seguir a tradição dos ancestrais.
ResponderEliminarGosto muito de cebola, mas nunca a comi só com pão .
Desejo uma boa Páscoa com saúde e em família.
Grande abraço :)
Solo aquellos que tenemos la suerte de tener un pequeño huerto donde también plantamos cebollas, podemos apreciar y valorar en toda su extensión el bello poema que describe el proceso que experimenta el desarrollo de una cebolla desde el comienzo de su plantación.
ResponderEliminarAmiga mía, has bordado con letras toda esa maravillosa evolución.
Tu ristra lucirá preciosa colgada de tu balcón.
Felicitaciones de corazón.
Cariños.
Kasioles
Bea,
ResponderEliminarPor aqui no lugar que
digo ser meu lugar
ja visitei propriedades
e comprei alho assim na
resma. Aliás é n lugar]
onde publiquei uma foto
com as uvas hoje.Lá
pode-se colher, pesar,
pagar e saborear
ou levar pra casa.
Quanto ao texto:adorei
essa magia da natureza
eternizada em versos!
Bjins querida!
CatiahoAlc.
Estimada Beatriz, discúlpame si no te leo en estos momentos pues tengo una fuerte irritación en los ojos que no me permite leer, ando con las gafas de sol que me alivian un poco. Tanto años de duro trabajo entre cuatro paredes llega el momento que pasan factura.
ResponderEliminarUn fuerte abrazo y buen resto de semana.
Disfrutar de las labores del campo, vivirlo desde los tiempos de nuestros antepasados, y que siga la tradición.
ResponderEliminarMuy bonito poema, mi querida Beatriz.
Por cierto, me encantan las cebollas.
Besos enormes y felices días.
Aplico muito cebola nas minhas refeições, mas nunca comi apenas com pão.
ResponderEliminarTenha um Feliz Páscoa
Bjs
Hermoso canto a la cebolla, humilde y tan laureada.
ResponderEliminarUn abrazo
Jajaja jaja !!
ResponderEliminarBuenisimo verso dedicado a la evolución de la cebolla.
Esto es imaginación de la buena.
Es muy bonito y me gusta mucho tu divina dedicación al trabajo con amor y fe. Eres increible para escribir versos donde no se encuentran en ningún lado. Totalmente tuyos y bien pensados.sigue así...
Un abrazo de buenas noches.
Como a nossa amiga em comum, também digo eu que uso muita cebola, não totalmente cozida, mas o suficiente para ficar crocante.
ResponderEliminarBeijinho, querida Beatriz!