www.leriasdebea.blogspot.com

Translate

mércores, 23 de novembro de 2022

CALDO DE CASTAÑAS

 




Cun trinco de touciño

Algo de unto de porco

Liscos de cebola picada

Descascadas as castañas

O caldiño imos facer

De primeiro os tres primeiros

E cando xa estan cocidos

Castañas, logo, engadimos

As patacas canda elas

Se tes unha ola expres

Telo doado de facer

Após dunha meia hora

Ñan, ñan no pensamento

Arrecemde que da pracer

Sal ao gosto e a comer.


(Acróstico)

Beatriz Pin Díaz



Receita de bombóns de castaña. (Vídeo)



17 comentarios:

  1. Bea, Bea e o que ten adornar tanto un prato, rechama máis a empanada que está o lado e que decirche da vaixela súper "cool". O caldo supoño que está bó pero non entra po lo ollo.
    🙏Non te me enfades, si eso ruborizate! 🤣🤣

    ResponderEliminar
  2. Pois non é por contradecir a Carmen pero, para min ten unha pintaza, prometín facelo e fareino.
    Dicir que a empanada de segundo será perfecta e eses bombóns que aparecen ao fin...ummm.
    Para sair empachada.
    Xenial, Bea! 😘

    ResponderEliminar
  3. Receta sencilla y bien explicada con versos cantarines y medidos. Así, es un gusto comer castañas y en cuanto pueda comprarlas, haré la receta. Un abrazo de paz.

    ResponderEliminar
  4. Também gosto muito de castanhas, temos aqui no Brasil muitos pratos feitos com castanhas., Temos a castanha do caju,. Tem algumas receitas aqui : https://www.sabornamesa.com.br/outras-receitas/com-castanha-de-caju.. Abraços

    ResponderEliminar
  5. Bea querida,
    Cozinhar
    e comer
    são arte porque nos dão
    prazer.
    Suas receitas, além de possíveis, ou seja,
    podemos fazê-las
    sem muita dificuldade,
    também são nutritivas.
    Muito obrigado pela
    generosidade em compartilhar.
    Bjins
    CatiahoAlc./Reflexod'Alma

    ResponderEliminar
  6. Olá Beatriz,
    Por acaso nunca comi caldo de castanhas. Mas imagino que seja bom.
    Excelente sugestão aqui nos trazes.
    Votos de um excelente fim de semana, com muita saúde.
    Beijinhos!

    Mário Margaride

    http://poesiaaquiesta.blogspot.com

    ResponderEliminar
  7. Qué rico!!! ya me provocaste con esas castañas, amiga mía. Te juro que es la primera vez que las veo....en Lima no existen que yo sepa. Aquí no se escucha hablar de castañas. Pero así envueltas en chocolate te deben haber quedado riquísimas. Me encantó la receta. Gracias por compartir. Un abrazo grande.

    ResponderEliminar
  8. Por favor con lo que me gustan las castañas! asaditas en el bolsillo mientras pasea una en otoño, ideal. Me anoto la receta, muchas gracias.
    Un besito Beatriz

    ResponderEliminar
  9. Hola Beatriz, nada mejor que con esos frutos de temporada, crear un caldo, que bien amañado nos lo presentas para disfrute del paladar más exigente.
    Muchas gracias por compartir tan buen manjar.
    Un fuerte abrazo

    ResponderEliminar
  10. Estou de volta.
    A partir de amanhã começarei a comentar nos blogues dos amigos.
    Boa semana

    ResponderEliminar

  11. Unha receita musical, que ben sentará agora que o outono se volve frío!

    ResponderEliminar
  12. Gracias por la receta. Te mando un beso.

    ResponderEliminar
  13. Andas perdida muchacha de los ojos bellos No tomo caldos y si lo hago prefiero el simple de pollo

    ResponderEliminar
  14. No lo conocia Beatriz, pero debe estar sabroso
    Un abrazo amiga
    Nuen fin de semana

    ResponderEliminar
  15. Este comentario foi eliminado por un administrador do blog.

    ResponderEliminar

Grazas por comentar, por empatizar e por vir en son de paz.