Cun trinco de touciño
Algo de unto de porco
Liscos de cebola picada
Descascadas as castañas
O caldiño imos facer
De primeiro os tres primeiros
E cando xa estan cocidos
Castañas, logo, engadimos
As patacas canda elas
Se tes unha ola expres
Telo doado de facer
Após dunha meia hora
Ñan, ñan no pensamento
Arrecemde que da pracer
Sal ao gosto e a comer.
(Acróstico)
Beatriz Pin Díaz
Receita de bombóns de castaña. (Vídeo)
Se ve muy sabroso!!!
ResponderEliminarBea, Bea e o que ten adornar tanto un prato, rechama máis a empanada que está o lado e que decirche da vaixela súper "cool". O caldo supoño que está bó pero non entra po lo ollo.
ResponderEliminar🙏Non te me enfades, si eso ruborizate! 🤣🤣
Pois non é por contradecir a Carmen pero, para min ten unha pintaza, prometín facelo e fareino.
ResponderEliminarDicir que a empanada de segundo será perfecta e eses bombóns que aparecen ao fin...ummm.
Para sair empachada.
Xenial, Bea! 😘
Receta sencilla y bien explicada con versos cantarines y medidos. Así, es un gusto comer castañas y en cuanto pueda comprarlas, haré la receta. Un abrazo de paz.
ResponderEliminarTambém gosto muito de castanhas, temos aqui no Brasil muitos pratos feitos com castanhas., Temos a castanha do caju,. Tem algumas receitas aqui : https://www.sabornamesa.com.br/outras-receitas/com-castanha-de-caju.. Abraços
ResponderEliminarBea querida,
ResponderEliminarCozinhar
e comer
são arte porque nos dão
prazer.
Suas receitas, além de possíveis, ou seja,
podemos fazê-las
sem muita dificuldade,
também são nutritivas.
Muito obrigado pela
generosidade em compartilhar.
Bjins
CatiahoAlc./Reflexod'Alma
Olá Beatriz,
ResponderEliminarPor acaso nunca comi caldo de castanhas. Mas imagino que seja bom.
Excelente sugestão aqui nos trazes.
Votos de um excelente fim de semana, com muita saúde.
Beijinhos!
Mário Margaride
http://poesiaaquiesta.blogspot.com
Qué rico!!! ya me provocaste con esas castañas, amiga mía. Te juro que es la primera vez que las veo....en Lima no existen que yo sepa. Aquí no se escucha hablar de castañas. Pero así envueltas en chocolate te deben haber quedado riquísimas. Me encantó la receta. Gracias por compartir. Un abrazo grande.
ResponderEliminarPor favor con lo que me gustan las castañas! asaditas en el bolsillo mientras pasea una en otoño, ideal. Me anoto la receta, muchas gracias.
ResponderEliminarUn besito Beatriz
Hola Beatriz, nada mejor que con esos frutos de temporada, crear un caldo, que bien amañado nos lo presentas para disfrute del paladar más exigente.
ResponderEliminarMuchas gracias por compartir tan buen manjar.
Un fuerte abrazo
Estou de volta.
ResponderEliminarA partir de amanhã começarei a comentar nos blogues dos amigos.
Boa semana
ResponderEliminarUnha receita musical, que ben sentará agora que o outono se volve frío!
Gracias por la receta. Te mando un beso.
ResponderEliminarAndas perdida muchacha de los ojos bellos No tomo caldos y si lo hago prefiero el simple de pollo
ResponderEliminarNo lo conocia Beatriz, pero debe estar sabroso
ResponderEliminarUn abrazo amiga
Nuen fin de semana
Me toca probarlo.
ResponderEliminarEste comentario foi eliminado por un administrador do blog.
ResponderEliminar