Algo bó ten a cidade
natureza domesticada
estampido de cores
Algo bó ten a cidade
que te embelesa
que te engana
PUDIN DE QUEIXO
Seguindo unha receta que puxo Kasioles no seu blog, aquí deixo o meu resultado. Eu fíxeno reducindo á metade todos os ingredientes, pero as porcións que deixo aquí son as que ela utilizóu.
INGREDIENTES:
750 cc leite enteira
9 queixiños ou o seu peso en queixo crema tipo Philadelfia
110 g. azucre
2 sobres de callada en pó
1 paquete de sobaos
Caramelo líquido
PREPARACIÓN:
1 Caramelizar base molde tipo cake
2 Nun bol amplio poñer leite, queixo, azucre, 2 sobres callada e 11 sobaos.
Cunha batidora triturar ata mistura homoxénea.
3 Poñer mistura na cazola e levala a fogo medio, deixar uns minutos, removendo ata que acade consistencia de natilla.
4 Verter no molde caramelizado .
5 Cubrir a superficie con sobaos. Presionalos un pouco.
6 Deixar temperar, cubrir con film e poñer na neveira ata día seguinte.
7 Pasar coitelo arredor e volcar na fonte de servir.
Ummm que rico pinta.
ResponderEliminarEu con sobaos e caramelo fago o postre de piña, sae fresquiño e rico.
Este terei que probalo.
Grazas, Bea! Acariños para ti.
Adoro PUDIM. O aspeto do que aqui "oferecido" é delicioso
ResponderEliminar.
Beijo se for de beijo
Abraço se for de abraço
.
Pensamentos e Devaneios Poéticos
.
Páscoa Feliz
ResponderEliminarBelas palavras e uma boa compota, gostei.
ResponderEliminarContinuação de boa semana e uma Páscoa Feliz, minha amiga Beatriz.
Beijo.
Lindas palavras, e deliciosa receita de compota aqui nos deixaste.
ResponderEliminarExcelente partilha.
Votos de um excelente fim de semana, e Páscoa Feliz!
Beijinhos.
Mário Margaride
http://poesiaaquiesta.blogspot.com
passando para desjar uma linda e feliz pascoa bjs saude
ResponderEliminarMe encanta lo que presentas
ResponderEliminarme gusta mas que lo real de Kasioles
En cada receta tuya esta tu personalidad que adoro
Cá estou, para lhe desejar uma Feliz Páscoa, querida amiga Beatriz.
ResponderEliminarUm beijo!!!
Siendo una receta de Kas, este pudding ya prometía. Y además te ha salido con una pinta bárbara.
ResponderEliminarTe deseo que lo disfrutes en estos días. Un abrazo.
Nossa, que delícias, querida Beatriz!
ResponderEliminarPassando para lhe desejar uma Feliz Páscoa, com saúde e alegria!
Um beijinho!
Interessante este post, meus parabéns.
ResponderEliminarArthur Claro
http://www.arthur-claro.blogspot.com
Olá Beatriz,
ResponderEliminarPassando por aqui, para desejar uma boa semana, com muita saúde.
Beijinhos!
Mário Margaride
http://poesiaaquiesta.blogspot.com
Passei para ver as novidades.
ResponderEliminarMas comi mais um pouco da tua compota...
Boa semana, querida amiga Beatriz.
Beijo.
Gostei da foto e do versinho, Bea; muito bons! Quanto à receita, apesar da aparência deliciosa do resultado, sou uma nulidade na cozinha. Mas adoraria provar o doce! Meu abraço, boa semana.
ResponderEliminarOla Bea!
ResponderEliminarA primaveira séntese na cidade e no rural. O sábado cando cheguei a Lugo á tardiña tiven que parar no río rato porque vin dende o coche uns árbores en flor que estaban fermososísimos. E hoxe, nos paseos a pé, máis do mesmo.
A receita ten pintaza. Agora temos que conseguir a da tarta noz.
Un bico.
A cidade ten moito asfalto, toneladas de cemento, por todas partes. Ten pequenos recunchos que gardan beleza, como ese da foto, e que gardan lembranzas. Lugo ten iso pra min, é a cidade na que almaceno máis lembranzas, unhas nesta rúa, outras nesoutra, ou naquela praza, neste bar, na tenda da esquina. Son de moitos lugares, son de Pol, san de Baleira, pero queira ou non son de Lugo máis que de ningures. Esa foto trouxome á memoria a biblioteca, que agora continuo a visitar noutro lugar. O mundo cambia, Lugo cambia, eu tamén, pero menos
ResponderEliminarSiempre fuiste una buena repostería, prima. En las fiestas siempre fuiste tu la que te encargabas de hacer las tartas y pasteles. Y que rico estaba todo.
ResponderEliminarUn abrazo enorme con cariño.