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sábado, 27 de febreiro de 2021

DOCE DE CENOURA E COCO

 


Como houbo xente que me preguntóu cómo se facía o doce de cenoura, e ainda que nun post ben antigo, do 2009 eu deixara unha receita (tamén en inglés),  vin que perdera as fotos e por iso vou deixar aquí esa receita.

Ingredintes.

3-4 cenouras grandes, mellor se son de horta.

Un paquete de coco relado

Bolos de leite, mellor se son artesáns, de pastalería.

2-3 (ou nada) de coulleradas de zucre.

Auga de cocción das cenouras.

Molde tipo bol de pudding.

Preparación:

Cocer as cenouras ca pel, mellor ao vapor. Reservar a auga.

Pelalas unha vez que enfríen e poñelas nun vaso para trituralas xunto co zucre  (eu non lle poño) e unhas culleradas de auga de cocción.

Engadir menos da metade da bolsa de coco, como tres culleradas grandes. Mexer todo ca espátula.

Forramos un molde con rebanadas de bolo de leite. Eu poño a primeira capa toda aproveitando a parte mais vistosa do bolo que é a que vai ser o exterior do doce.

As capas do medio do bolo van polo medio e as do fondo do bolo, poden cerrar a base do pastel.

Vou alternando capa de recheo con capas de bolo.

Ao terminar, presionar moito,  poñer unha tapa ou prato e sobre éste un peso. Eu poño unha pesa de dous quilos e meter no frigorífico de dous a tres días. Logo desmoldear e se se quere decorar con coco ou deixar tal cal, estará igual de bó.



30 comentarios:

  1. O aprecio que teño polo artesán é cada vez maior; non fago referencia só á cociña, estendo esta idea a todo. O principio básico de pausar a vida no posible. Ir ao elemental, á orixe. Ler despacio, comer máis despacio... Encontro ese concepto nos teus textos...e, despois de dous ou tres días no frigo podes decoralo, sen ansiedade por consumilo, pausando cada intre, saboreando cada anaco...que satisfará moito máis que mercalo e xa!.

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  2. Obrigada Beatriz, por este miminho docinho.
    Claro que irei experimentar e depois lhe direi como ficou.
    Beijo, muita saúde.

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  3. ¡Qué delicia! y francamente que no necesita azúcar...Me encantó esta receta que de hecho voy a apuntar, estimada Beatriz. Gracias por visitar mi blog con tanto cariño y sinceridad. Un abrazo grande.

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  4. Boa tarde Beatriz, parabéns pal maravilhosa receita.

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  5. Qué golosina más rica, Beatriz, me encanta esta receta, voy a anotarla para hacerla yo.

    Besos y feliz fin de semana.

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    Respostas
    1. Maria, pede a Bia pra fazer
      um bolo de fubá para mim que
      eu adoro, mas não muito doce.
      Um beijo para você e outro para
      ela, a pessoa que eu mais gosto
      neste blog.

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  6. Oi querida,
    Não acerto fazer nada doce, mas em compensação salgados de vários tipos(tipo bife).
    Agora nada faço, compro pronto, pois chega uma certa idade a gente só quer comer e dormir. Trabalhei muito e como recompensa vieram as dores crônicas nos pés( os remédios além de me deixar meio alienada demora para passar a dor, fora o esquecimento). São caríssimos.
    Mas, tá bom! O dia que parar com o blogue pode ter certeza que estarei na cama de morte.
    Beijos no coração
    Lua Singular

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  7. Sin azúcar estarán igual de ricas. Pierdo algo, sin traducción pero se entiende.

    Buen provecho . Un abrazo, y gracias por la receta

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  8. Delicioso aspeto. Imagino que seja de comer e "chorar" por mais.
    .
    Feliz fim de semana.
    .
    Pensamentos e Devaneios Poéticos
    .

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  9. Bolo? Aceito um pedaço, mas não
    pode ser muito doce. Detesto os
    três pós; açúcar, sal e cocaína.
    (risos).
    Um beijo para você, Bia e muitos
    anos de vida ao meu lado e aos
    lado dos seus outros leitores;

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  10. Aiiii, que boa pinta ten, igual que a túa explicación. Prometo facelo e mostrarche foto. Grazas prezada, Bea!
    Aperta fonda.

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  11. Ficou uma verdadeira delicia mesmo 5 +++++um beijo.
    SARA SANTIAGO.

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  12. Adoro bolo de cenoura com cobertura de chocolate
    Mas faço esporadicamente, pois meu filho é diabético.
    Beijos no coração
    Lua Singular

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  13. Eu vivo viajando por todo Brasil a trabalho e a lazer. Mas morar eu moro no sudeste e fico mais tempo no RJ, o clima do sudeste as pessoas de toda região me encantam. Já sigo você.

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    Respostas
    1. Ah, que fofo. Só faltou
      convidar para o café.
      Alice, um beijo.
      Bia, outro pra você, meu
      anjo.

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  14. Tiene una pinta deliciosa.
    Un abrazo y que pases un bonito día.

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  15. que delicia me gusta el coco lo amo y la Haré hoy mismo
    gracias lo unico que no me gusta es que engordare de lo lindo

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  16. Mas logo agora, que tou de regime? Parece que é uma delícia! :) Meu abraço, amiga; boa semana.

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  17. que bom aspeto fiquei curiosa com o sabor do coco e cenoura
    http://retromaggie.blogspot.com/

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  18. Hace mucho que ni como ni hago una tarta con zanahorias y coco, me recuerda a la que comía en mi tierra gallega, de esto hace ya muchos años.
    Gracias por traerme tan nostálgicos recuerdos, había olvidado lo rica que me sabía esta tarta.
    Te dejo un fuerte abrazo.
    Kasioles

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  19. Acabo de leer tu comentario y no puedo por menos que venir a darte las gracias, me has emocionado.
    Cariños para ti en un abrazo muy especial.
    kasioles

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  20. Nunca faço doces a não ser quando os filhos ou netas fazem anos. Ou algum bolo de aniversário para oferecer à família. Não gosto de doces, a não ser arroz doce ou pudim molotof e mesmo esses só quando o rei faz anos. Eu não gosto, o marido não pode comer que é diabético. Adoro salgados, mas estou proibida de os comer por causa da tensão arterial.
    abraço e saúde

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  21. Olá, Beatriz!

    Gosto muito de bolo de cenoura e coco.
    Esta receita é diferente da que costumo usar... vou experimentar.
    Obrigada pela partilha!

    Beijinhos
    Liliana
    Ideias Recicladas e... não só!

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  22. Hola Bea.

    Una delicia. Tienes una enorme gama de cocina como una auténtica Chef y nadie podría dudarlo. Siempre con las manos en la masa.
    Se agradece mucho que nos enseñes tu receta.
    Yo probaré de hacerlo en casa.
    En cuanto pueda. No conocía esta receta, por eso probaré haber que tal me sale.

    Un abrazo

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  23. Viene por mas Ayer prepare el de coco mañana me gustaria que nos enseñaras hacer el de vainilla me encanta con un te con leche
    mil besos
    mil gracias divina

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  24. Olá Beatriz!
    Muito Obrigado, pela visita e gentil comentário.
    Linda aparência tem! Deve ser muito bom!
    Parabéns!

    Um Feliz Dia da mulher, e ótima semana!
    Beijinhos!

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