www.leriasdebea.blogspot.com

Translate

domingo, 25 de xuño de 2023

EMPANADA DE MEXILLÓNS CON FIGOS

 Tanto de inverno como no verán, a cociña dunha casa rural é sempre o corazón da casa.




Paredes de case un metro de ancho, feitas de pedra, fan que no verán, o interior das casas sexan como bodegas  e a temperatura do máis agradable en comparación dos case corenta graus que pode haber fóra algúns días. 

E de inverno, co lume na cociña de leña, tamén é o sitio ideal para sentirnos alleos ao frío que vai fora.

Así que, nada mellor que adicarnos a crear receitas que podamos degustar e compartir mentres o forno fai o seu e ordenador pon o traballo teórico de escribir sobre o que se cociña.

Hoxe, ocurréuseme mesturar dúas fariñas: trigo e millo. Non tiña nin idea de cómo ía resultar.

A miña receita preferida para elaborar a masa é usar unha boa cervexa, aceite de oliva, pizca de sal e as fariñas que decida poñer.

O recheo, esta vez, leva cebola, mexillóns frescos feitos ao vapor e uns figos pasos que me sobraran do inverno.




Non é unha empanada para comela no mesmo día. Aproveito para conxelala en racións e ila consumindo ao longo do verán.

Coido que me saíu sabedora!

12 comentarios:

  1. Bo día, déixasme curiosa por esa combinación e ao mesmo tempo con auga na boca porque a pinta é boísima.
    Agardo que a disfrutes moito, moi bo probeito.
    Ao ler que os figos che sobran do inverno e os aproveitache na empanada, recordácheme un dito portugués.
    (O que ficare na mesa vai para croquetes)😀🤗😘

    ResponderEliminar
  2. Deixou-me a salivar de gulosice. Aspeto delicioso
    .
    Feliz domingo
    .

    ResponderEliminar
  3. Seguro que está moi boa! Bo proveito!

    ResponderEliminar
  4. Olá, Beatriz, mas a aparência está excelente, será que vai sobrar para vários dias? 😅😄
    Está muito apetitosa essa empanada!
    Uma ótima semana,
    beijinhos, amiga.

    ResponderEliminar
  5. Agora fiquei com fome.
    Bjs, boa semana

    ResponderEliminar
  6. Olá Beatriz,
    Tem um excelente aspeto sem dúvida. Deve ser delicioso.
    Votos de uma excelente semana.
    Beijinhos!

    Mário Margaride

    http://poesiaaquiesta.blogspot.com

    ResponderEliminar
  7. Bea,
    Mais uma maravilhosa
    publicação e sempre
    nos deixando com agua na boca.
    Eu adoro cozinhar,
    mas sem compromisso
    e por puro prazer de saborear
    e de ver as pessoas comendo.
    Bjins
    CatiahoAlc.

    ResponderEliminar
  8. Como tu bien dices, la cocina es el centro del hogar, como sucede también en mi casa donde tengo buenas cocineras, entre ellas una nieta con trece años que le encanta cocinar.
    Y de la apertura del frigorífico que me dices, porque en un fin de semana se abre la puerta más veces, que la de la casa en un año; ¿en tu casa sucede lo mismo?...
    Tomo nota de los higos en la empanada de mejillones porque nunca la probé así, y tiene que estar riquísima, además de que por aquí tenemos muy buenas higueras.
    Un abrazo, amiga, y como siempre me encantó tu entrada.

    ResponderEliminar
  9. Ya nos dirás Beatriz como quedó el sabor porque el aspecto es fantástico
    Un abrazo

    ResponderEliminar
  10. "A casa" dos teus e de teu no lugar de teu e agora un espazo para crear no inverno e no verán, sexan versos a pé de camiño sexan me mexillóns con figos dentro dunha sinxela masa de pan, e cos segredos que o sinxelo implica se cadra herdados de túa mai, daquela Taberna do Pibidal e que lembrar o barullo e a música feitos literatura por Xulio L. Valcárcel con esmero e agarimo. Viva a Memoria!

    ResponderEliminar
  11. Beatriz. Te salió una empanada buenísima. De mar y montaña.
    Un fuerte abrazo
    Mónica

    ResponderEliminar

Grazas por comentar, por empatizar e por vir en son de paz.