Como houbo xente que me preguntóu cómo se facía o doce de cenoura, e ainda que nun post ben antigo, do 2009 eu deixara unha receita (tamén en inglés), vin que perdera as fotos e por iso vou deixar aquí esa receita.
Ingredintes.
3-4 cenouras grandes, mellor se son de horta.
Un paquete de coco relado
Bolos de leite, mellor se son artesáns, de pastalería.
2-3 (ou nada) de coulleradas de zucre.
Auga de cocción das cenouras.
Molde tipo bol de pudding.
Preparación:
Cocer as cenouras ca pel, mellor ao vapor. Reservar a auga.
Pelalas unha vez que enfríen e poñelas nun vaso para trituralas xunto co zucre (eu non lle poño) e unhas culleradas de auga de cocción.
Engadir menos da metade da bolsa de coco, como tres culleradas grandes. Mexer todo ca espátula.
Forramos un molde con rebanadas de bolo de leite. Eu poño a primeira capa toda aproveitando a parte mais vistosa do bolo que é a que vai ser o exterior do doce.
As capas do medio do bolo van polo medio e as do fondo do bolo, poden cerrar a base do pastel.
Vou alternando capa de recheo con capas de bolo.
Ao terminar, presionar moito, poñer unha tapa ou prato e sobre éste un peso. Eu poño unha pesa de dous quilos e meter no frigorífico de dous a tres días. Logo desmoldear e se se quere decorar con coco ou deixar tal cal, estará igual de bó.
O aprecio que teño polo artesán é cada vez maior; non fago referencia só á cociña, estendo esta idea a todo. O principio básico de pausar a vida no posible. Ir ao elemental, á orixe. Ler despacio, comer máis despacio... Encontro ese concepto nos teus textos...e, despois de dous ou tres días no frigo podes decoralo, sen ansiedade por consumilo, pausando cada intre, saboreando cada anaco...que satisfará moito máis que mercalo e xa!.
ResponderEliminarObrigada Beatriz, por este miminho docinho.
ResponderEliminarClaro que irei experimentar e depois lhe direi como ficou.
Beijo, muita saúde.
¡Qué delicia! y francamente que no necesita azúcar...Me encantó esta receta que de hecho voy a apuntar, estimada Beatriz. Gracias por visitar mi blog con tanto cariño y sinceridad. Un abrazo grande.
ResponderEliminarBoa tarde Beatriz, parabéns pal maravilhosa receita.
ResponderEliminarQue gostosura deve estar!
ResponderEliminarQué golosina más rica, Beatriz, me encanta esta receta, voy a anotarla para hacerla yo.
ResponderEliminarBesos y feliz fin de semana.
Maria, pede a Bia pra fazer
Eliminarum bolo de fubá para mim que
eu adoro, mas não muito doce.
Um beijo para você e outro para
ela, a pessoa que eu mais gosto
neste blog.
Oi querida,
ResponderEliminarNão acerto fazer nada doce, mas em compensação salgados de vários tipos(tipo bife).
Agora nada faço, compro pronto, pois chega uma certa idade a gente só quer comer e dormir. Trabalhei muito e como recompensa vieram as dores crônicas nos pés( os remédios além de me deixar meio alienada demora para passar a dor, fora o esquecimento). São caríssimos.
Mas, tá bom! O dia que parar com o blogue pode ter certeza que estarei na cama de morte.
Beijos no coração
Lua Singular
Sin azúcar estarán igual de ricas. Pierdo algo, sin traducción pero se entiende.
ResponderEliminarBuen provecho . Un abrazo, y gracias por la receta
ResponderEliminarDelicioso aspeto. Imagino que seja de comer e "chorar" por mais.
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Feliz fim de semana.
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Pensamentos e Devaneios Poéticos
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coco sou fan hummmm adoro bjs bfs saude
ResponderEliminarBolo? Aceito um pedaço, mas não
ResponderEliminarpode ser muito doce. Detesto os
três pós; açúcar, sal e cocaína.
(risos).
Um beijo para você, Bia e muitos
anos de vida ao meu lado e aos
lado dos seus outros leitores;
Aiiii, que boa pinta ten, igual que a túa explicación. Prometo facelo e mostrarche foto. Grazas prezada, Bea!
ResponderEliminarAperta fonda.
Ficou uma verdadeira delicia mesmo 5 +++++um beijo.
ResponderEliminarSARA SANTIAGO.
Adoro bolo de cenoura com cobertura de chocolate
ResponderEliminarMas faço esporadicamente, pois meu filho é diabético.
Beijos no coração
Lua Singular
Agora fiquei com fome.
ResponderEliminarBoa semana
Eu vivo viajando por todo Brasil a trabalho e a lazer. Mas morar eu moro no sudeste e fico mais tempo no RJ, o clima do sudeste as pessoas de toda região me encantam. Já sigo você.
ResponderEliminarAh, que fofo. Só faltou
Eliminarconvidar para o café.
Alice, um beijo.
Bia, outro pra você, meu
anjo.
Tiene una pinta deliciosa.
ResponderEliminarUn abrazo y que pases un bonito día.
que delicia me gusta el coco lo amo y la Haré hoy mismo
ResponderEliminargracias lo unico que no me gusta es que engordare de lo lindo
gracias bella
ResponderEliminarMas logo agora, que tou de regime? Parece que é uma delícia! :) Meu abraço, amiga; boa semana.
ResponderEliminarque bom aspeto fiquei curiosa com o sabor do coco e cenoura
ResponderEliminarhttp://retromaggie.blogspot.com/
Hace mucho que ni como ni hago una tarta con zanahorias y coco, me recuerda a la que comía en mi tierra gallega, de esto hace ya muchos años.
ResponderEliminarGracias por traerme tan nostálgicos recuerdos, había olvidado lo rica que me sabía esta tarta.
Te dejo un fuerte abrazo.
Kasioles
Acabo de leer tu comentario y no puedo por menos que venir a darte las gracias, me has emocionado.
ResponderEliminarCariños para ti en un abrazo muy especial.
kasioles
Nunca faço doces a não ser quando os filhos ou netas fazem anos. Ou algum bolo de aniversário para oferecer à família. Não gosto de doces, a não ser arroz doce ou pudim molotof e mesmo esses só quando o rei faz anos. Eu não gosto, o marido não pode comer que é diabético. Adoro salgados, mas estou proibida de os comer por causa da tensão arterial.
ResponderEliminarabraço e saúde
Olá, Beatriz!
ResponderEliminarGosto muito de bolo de cenoura e coco.
Esta receita é diferente da que costumo usar... vou experimentar.
Obrigada pela partilha!
Beijinhos
Liliana
Ideias Recicladas e... não só!
Hola Bea.
ResponderEliminarUna delicia. Tienes una enorme gama de cocina como una auténtica Chef y nadie podría dudarlo. Siempre con las manos en la masa.
Se agradece mucho que nos enseñes tu receta.
Yo probaré de hacerlo en casa.
En cuanto pueda. No conocía esta receta, por eso probaré haber que tal me sale.
Un abrazo
Viene por mas Ayer prepare el de coco mañana me gustaria que nos enseñaras hacer el de vainilla me encanta con un te con leche
ResponderEliminarmil besos
mil gracias divina
Olá Beatriz!
ResponderEliminarMuito Obrigado, pela visita e gentil comentário.
Linda aparência tem! Deve ser muito bom!
Parabéns!
Um Feliz Dia da mulher, e ótima semana!
Beijinhos!