tag:blogger.com,1999:blog-4455649008447987181.post7660347702711793751..comments2024-03-29T13:45:31.818+00:00Comments on Lerias: TRESITOSBeatriz Pinhttp://www.blogger.com/profile/09923317733505562932noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-4455649008447987181.post-42231284197632582292011-12-05T21:23:42.946+00:002011-12-05T21:23:42.946+00:00¡Hola Bea!!! Perdoa por non pasar antes. Estive...¡Hola Bea!!! Perdoa por non pasar antes. Estiven e estou un pouco pachucha.<br /><br />Sabes, emocionáchesme. Con esta entrada tan fermosa e sentimental, tamén para min quero un Nadal así, sinxelo so de cara a dentro! Sen luxos que non son para nada necesarios. <br />Penso sempre en quen non ten nin sequera un prato quente de caldo. Pero non so no Nadal, senón a diario. <br /><br />¡Agora temos máis do necesario diariamente! Antigamente esperamos, polo menos a miña xeración... A que chegara as festas do Nadal -para reunirnos toda a familia que, por -certo era ben grande. E de cea, facían aquela empanada dun centímetro de gordo de masa, feita con o capón da casa. E o bacallao con verdura. E o os doces tamén se facían na casa <br />O que sei e que tiñamos a ledicia do mundo, cantabamos as cancións do Nadal hasta as catro da amaña. Eramos felices dentro da pouca abundancia.<br />Hoxe tamén ai que o pasa mal, pero ai moitos -moitos que votan a casa pola ventá. Pero alá cada un coa súa lideira. <br />Gracias Bea, por regalarnos as túas letras. Un abrazo grande e boa semana. Inda falta para a noite boa. Felicitareite para entonces.Marina Filgueirahttps://www.blogger.com/profile/03345962505153340172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455649008447987181.post-84180633981933793992011-12-04T21:46:59.162+00:002011-12-04T21:46:59.162+00:00La verdad es que si,,
Que seria hermoso pasar una...La verdad es que si,, <br />Que seria hermoso pasar una navidad como antaño.<br /> El menú de entonces no seria tan variado como los que se preparan hoy en día,pero por supuesto que era mas natural y sustancioso. Con aquellos grandes pollos asados, y acompañados con una generosa ración de castañas cocidas. También aquel bacalao con verdura estaba riquísimo. Y que decir del suculento postre. (todo repostería de la abuela)De aquellos grandes y esponjosos roscones, los cuales en casa de mis abuelos (y por ser navidad) nos permitían mojarlo en un poquito de riquísimo licor café. que felicidad nos embargaba cuando aparecía aquel dulcisimo turrón "duro"- ¡e de Alicante!- decía mi abuelo mientra lo rompía con un pequeño martillo. Nosotros - niños por aquel entonces- raudos movíamos nuestras manitas apañando las ricas esquirlas de avellana y masa de turrón desmenuzada que quedaba sobre el "mesado" de la cocina,luego seguíamos a mi abuelo asta la mesa donde podíamos hincarle el diente a aquel suculento tesoro el cual-por desgracia- solo nos visitaba por Navidad.. Entonces las navidades eran más bonitas, más hermanadas y familiares. Había menos, pero lo disfrutábamos y lo compartíamos con el corazón rebosante de verdadero cariño y .. espíritu Navideño....<br />Para mucho da este tema...<br />Gracias Bea.<br />Todavía es pronto , pero feliz Navidad..<br />Un Beso.Mel Domurohttps://www.blogger.com/profile/12555066988016673558noreply@blogger.com